Wanneer kunt u overstappen van zorgverzekering?

Overstappen van zorgverzekering is een belangrijke beslissing die weloverwogen moet worden gemaakt. Maar wanneer is nu precies het juiste moment om de overstap te maken? In Nederland heeft u elk jaar de mogelijkheid om van zorgverzekering te veranderen tijdens de zogenaamde overstapperiode. Deze periode loopt van half november tot en met 31 december. Dit is hét moment om te kijken of uw huidige zorgverzekering nog wel aansluit op uw behoeften. Met de handige vergelijkingsfunctie van VDZ kunt u eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken en zo de best passende zorgverzekering vinden.

Kunt u in januari nog overstappen van zorgverzekering?

Misschien vraagt u zich af: “Kan ik in januari nog overstappen van zorgverzekering?” Het antwoord is nee. Na 31 december is de mogelijkheid om over te stappen in principe voorbij. Echter, er zijn uitzonderingen op deze regel. Als u bijvoorbeeld zelf uw huidige zorgverzekering voor 31 december heeft opgezegd, dan heeft u tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het is dus belangrijk om deze data goed in de gaten te houden.

Kan ik gedurende het jaar mijn zorgverzekering wijzigen?

Ten slotte, kunt u zich afvragen: “Kan ik gedurende het jaar mijn zorgverzekering wijzigen?” Over het algemeen is dit ook niet mogelijk, tenzij er sprake is van bepaalde gebeurtenissen, zoals een huwelijk, echtscheiding of geboorte. Bij VDZ begrijpen we dat uw situatie kan veranderen en zijn we er om u te helpen de best passende zorgverzekering te vinden, ongeacht uw situatie.

PolisZekerheid

Kies voor zekerheid
Wilt u zeker weten dat u ook in de toekomst niet over- of onderverzekerd bent? Als u kiest voor PolisZekerheid zorgen wij ervoor dat uw verzekering altijd optimaal aansluit bij uw persoonlijke situatie en dat u niet onnodig (te)veel premie betaalt.
 • Periodieke checks
 • Deskundig advies
 • Directe hulp en begeleiding
 • Rust en zekerheid
 • Extra premievoordeel

Waarom VDZ?

Overstappen van zorgverzekering kan een ingewikkeld proces lijken, maar met de juiste hulp en advies hoeft dit niet zo te zijn. Bij VDZ staan we klaar om u te helpen met het vergelijken van zorgverzekeringen, het maken van de overstap en het besparen op uw zorgkosten. Wij kunnen u ook informeren over wat de basisverzekering vergoedt, om u te helpen begrijpen hoe uw zorgverzekering werkt.

Overstappen zonder gedoe

Bij VDZ helpen we u graag met een soepele overstap zonder gedoe. Wacht niet langer en maak een afspraak om uw zorgverzekering te vergelijken en te kijken of u kunt besparen op uw zorgkosten.

 

afspraak maken

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken

Zorgverzekering verplicht?

Het is belangrijk om te weten dat in Nederland een zorgverzekering verplicht is. Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet minimaal een basisverzekering hebben. Deze verplichte zorgverzekering dekt de standaardkosten van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek.

Uw partner in zorgverzekering

Neem vandaag nog contact op en ontdek wat VDZ voor u kan betekenen. Wij begrijpen dat het overstappen van zorgverzekering of het kiezen van een aanvullende verzekering een grote beslissing is. Daarom staan onze deskundige adviseurs klaar om u te begeleiden en te adviseren in elke stap van het proces. Met VDZ bent u verzekerd van de best passende zorgverzekering, lage prijzen en een persoonlijke service.

Vrijblijvend offerte aanvragen
  Open over verzekeren
  Uw vragen, onze antwoorden

  Bel mij terug

  Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
  terugbelverzoek maken