Ik krijg geen lening, hoe kan dit?

Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor het u niet lukt een krediet aan te vragen of misschien over te sluiten. Hieronder lichten we deze oorzaken graag toe en vertellen we u meer over de mogelijkheden in deze situaties.

Ik ben zelfstandig ondernemer

Als ondernemer is het niet eenvoudig om een lening af te sluiten. Wij bieden deze mogelijkheid wel, onder bepaalde voorwaarden. Zo moet uw bedrijf minimaal 3 jaar bestaan en mag het bedrijf natuurlijk geen verlies maken. En we zijn open over geldzaken: bestaat uw bedrijf 2 jaar of korter dan heeft een aanvraag geen zin.

Als u een aanvraag bij ons indient en u levert ook de jaarcijfers aan van de afgelopen 3 boekjaren (balans, winst- en verliesrekening), dan hoort u binnen 24 uur welke mogelijkheden er zijn. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik heb een BKR codering

Banken zijn huiverig om een lening te verstrekken aan iemand met een achterstandscodering (A) op het BKR. Soms terecht, maar soms ook niet. Sommige banken bieden mogelijkheden als de achterstand is ingelopen. Op het BKR staat er dan een H bij de codering, van ‘hersteld’. Aan de andere kant is er geen enkele bank die een lening verstrekt aan consumenten die een achterstand hebben opgelopen op de hypotheek en waarbij deze achterstand op het BKR is terecht gekomen.

Als u recent bij veel banken bent afgewezen, is de kans bij ons ook klein dat er mogelijkheden zijn. Een aanvraag wordt dan ook bij ons afgewezen. Twijfelt u? Neem dan gerust contact met ons op. Dan gaan we ons best doen om te kijken of u mogelijkheden heeft.

Ik heb een uitkering

Banken hebben verschillende manieren om inkomsten die u ontvangt vanuit een uitkering mee te nemen in het berekenen van de mogelijkheden voor een lening. Soms telt de uitkering voor 100% mee, vaak voor 70%. Maar bijstand en een werkloosheidsuitkering worden voor 0% meegenomen. Zonder andere inkomsten in uw huishouden, bijvoorbeeld omdat uw partner werkt, zal een aanvraag dan ook worden afgewezen. Dit is ook logisch, met een dergelijke uitkering is het onverstandig om geld te lenen.

Aan de andere kant zijn er uitkeringen zoals een WAO, WIA, IVA of WGA uitkering waarbij er mogelijkheden zijn om een lening over te sluiten. En als dit kan voor een lagere rente profiteert u hier ook nog eens van. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik heb geen werk

Als u geen werk heeft, maar uw partner wel, zijn er wellicht mogelijkheden. Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Heeft uw partner ook geen werk of uitkering? Dan wordt u aanvraag vrijwel zeker afgewezen. Dit is ook logisch, want in een dergelijke situatie is het niet verstandig om te lenen.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Staat uw antwoord hier niet bij? Bel dan met mij of een van mijn collega's, wij helpen u graag.

Annemieke Eikelboom
Financieel Adviseur
Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken