Woekerpolis oversluiten

Heeft u jaren geleden een woekerpolis afgesloten en wilt u deze oversluiten naar een gunstiger polis? VDZ helpt u om de mogelijkheden daarvoor te beoordelen.

Van woekerpolis naar compensatieregeling

Woekerpolissen worden getypeerd door te hoge risicopremies en teveel kosten, ten gunste van de verzekeraar en ten nadele van u als verzekeringsnemer. Nagenoeg alle verzekeraars die actief zijn in Nederland hebben zich schuldig gemaakt aan het uitgeven van ‘woekerpolissen’. In veel gevallen zit er ook nog een fors beleggingsrisico verwerkt in deze polissen. Nadat de verzekeraars door belangenorganisaties, de ombudsman en de overheid op de vingers zijn getikt, komen zij met ‘compensatieregelingen’ en alternatieve producten. Deze producten moeten voldoen aan afspraken over onder andere maximaal in rekening te brengen kosten.

Oplossing voor uw woekerpolis

Financieel dienstverleners hebben een groot deel van de woekerpolissen geadviseerd en verkocht aan particulieren waarbij zij lang niet altijd alle risico’s voldoende hebben belicht of voldoende alternatieven hebben geboden. Veelal nemen deze dienstverleners zelf geen initiatief om u te helpen omdat het weinig oplevert, de dienstverlener zijn activiteiten heeft beëindigd, failliet is gegaan of is overgenomen. VDZ komt graag met u in contact om te spreken over een oplossing.

Er zijn verschillende manieren waarop u een woekerpolis kunt oversluiten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken