Oldtimerverzekering

We hoeven u niet uit te leggen waarom u een oldtimerverzekering zou moeten afsluiten voor uw klassieke auto. Alleen al de waarde die u hecht aan de herinneringen uit het verleden van de auto is voldoende. Wilt u weten welke oldtimerverzekering het beste past bij uw situatie? Dan gaan wij graag met u om tafel. VDZ is zeer ervaren in het verzekeren van oldtimers.

De voordelen op een rij:

 • Vergoeding op basis van taxatiewaarde
 • Speciale Oldtimer tarieven

Oldtimerverzekering: alleen voor recreatief gebruik

Bij het afsluiten van een oldtimerverzekering komen aan aantal dingen kijken. Wanneer u de klassieker bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer gebruikt, moet u een reguliere autoverzekering afsluiten. Een oldtimerverzekering kunt u namelijk alleen afsluiten als de auto puur recreatief gebruikt wordt.

WA-verzekering of allrisk voor oldtimers

Bij een oldtimerverzekering kunt u ervoor kiezen alleen een verzekering met de verplichte WA dekking af te sluiten. Schade aan uw eigen auto is dan niet verzekerd. Ook bij een oldtimer kunt u deze dekking uitbreiden met een dekking voor diefstal en een allrisk dekking. Bij het afsluiten van een verzekering met een diefstal- of allrisk dekking vragen veel maatschappijen om een taxatierapport. Door dit rapport bent u ervan verzekerd dat als de auto wordt gestolen of total loss raakt, u een uitkering krijgt op basis van taxatiewaarde in plaats van dagwaarde. Deze is in de meeste gevallen een stuk lager dan de taxatiewaarde.

VDZ staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wilt u weten hoe we u kunnen helpen met een oldtimerverzekering die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Vrijblijvend offerte aanvragen

  Verzekering via VDZ? Al 81.301 mensen gingen u voor.

  Wij werken samen met

  Open over verzekeren
  Uw vragen, onze antwoorden

  Bel mij terug

  Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
  terugbelverzoek maken