Lening voor het verduurzamen van uw woning

Een lening voor het verduurzamen van uw woning draagt bij aan een beter milieu. Het is daarom niet verwonderlijk dat steeds meer eigenaar-bewoners de stap zetten om hun woning te verduurzamen. Maar de bijkomende kosten voor deze investering kunnen hoog oplopen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om deze kosten te financieren met een duurzaamheidslening. Op deze pagina gaan we in op leningen met een lage rente en gunstige voorwaarden die beschikbaar zijn voor het verduurzamen van uw woning, en laten we zien hoe VDZ u kan helpen bij het vinden van de beste oplossing.

Waarom is verduurzamen belangrijk?

Er zijn verschillende redenen om uw woning te verduurzamen. Allereerst is het goed voor het milieu. Door energiebesparende maatregelen te nemen, zoals isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp, verlaagt u de CO2-uitstoot van uw woning. Daarnaast verhoogt het de waarde van uw woning en bespaart u een hoop geld dankzij een uiteindelijk lagere energierekening. Dit betekent dat u op de lange termijn geld bespaart en dat de investering zichzelf terugverdient. Hierdoor verbetert uw algemene financiële situatie.

 

lening afsluiten   afspraak maken

Lenen vanaf
3,5 %

lening afsluiten

Duurzaamheidslening bij VDZ

  • Gemakkelijk online aanvragen
  • Met vaste rente
  • Verschillende aflossingsmogelijkheden

Onze leningen

Voordelen
Flex en Zeker

vanaf

4,5 %

  • Gunstige variabele rente;
  • Flexibel krediet;
  • Boetevrij opnemen en aflossen.
lees meer

Voordelen
Persoonlijke lening

vanaf

3,5 %

  • Maximale zekerheid;
  • Boetevrij aflossen;
  • Vaste rente, maandlast en looptijd.
lees meer

Welke energiebesparende maatregelen kunt u nemen?

Er zijn verschillende energiebesparende maatregelen die u kunt nemen voor een verduurzaming van uw woning. Hieronder hebben we een aantal voor u op een rijtje gezet:

Isolatie

Een goed geïsoleerd huis is energiezuiniger en daardoor goedkoper in gebruik. Door uw dak, gevel, vloer en ramen te isoleren, voorkomt u warmteverlies en bespaart u op uw energierekening.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op uw dak wekt u zelf duurzame energie op. Dit verbetert het milieu, en is ook goed voor uw portemonnee. De zon is namelijk een onuitputtelijke bron van energie en de prijs van energie zal naar verwachting alleen maar blijven stijgen.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om uw huis te verwarmen, hierdoor verbruikt het minder energie dan een cv-ketel. Met een warmtepomp wordt uw woning energiezuinig.

 

lening afsluiten   afspraak maken

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken

Wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Een verduurzaming van je woning kan een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar. Hieronder bespreken we de meest voorkomende financieringsmogelijkheden:

1. Energiebespaarlening

Een energiebespaarlening is een lening die speciaal is bedoeld voor het verduurzamen van je woning. Het voordeel van deze lening is dat de rente erg laag is en dat de lening boetevrij kan worden afgelost. Ook hoef je geen aansluitkosten te betalen en met een energiebespaarlening kun je tot wel € 75.000 lenen. VDZ kan u adviseren over het in aanmerking komen van duurzaamheidsleningen.

2. Hypotheek

Een andere optie is om de kosten van je verduurzaming mee te financieren in je hypotheek. Dit kan bijvoorbeeld door een verbouwingshypotheek af te sluiten of door een hogere hypotheek te nemen dan de waarde van je eigen woning. Het voordeel van deze optie is dat je de kosten over een langere periode kunt spreiden, dankzij een langere looptijd.

3. Subsidies

Naast leningen zijn er ook subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van je woning. Deze subsidies kunnen per gemeenten verschillen, dus het is goed om dit na te gaan bij je gemeente. Een voorbeeld van een landelijke subsidie is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

4. Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is ook een optie om de kosten voor het verduurzamen van je woning te financieren. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je geen onderpand hoeft te geven en dat je het geld vrij kunt besteden. Het nadeel is dat de rente hoger is dan bij een energiebespaarlening.

 

lening afsluiten   afspraak maken

Voor 10,- per maand structureel inzicht in uw financiële situatie?

Hoe kan VDZ u helpen bij het vinden van de beste oplossing?

VDZ is een expert op het gebied van leningen en kan je helpen bij het vinden van de beste oplossing voor het verduurzamen van je woning. VDZ werkt samen met verschillende banken en geldverstrekkers en kan daardoor de lening vinden die het beste bij jouw situatie past. Daarnaast kan VDZ je helpen bij het aanvragen van een subsidie en het regelen van de financiering.

Bij VDZ staat persoonlijke service hoog in het vaandel. Je kunt altijd terecht bij een adviseur die je persoonlijk advies kan geven en die samen met jou kijkt naar de mogelijkheden. VDZ vindt het belangrijk dat de lening goed past bij jouw situatie en dat je de lening op een verantwoorde manier kunt aflossen met een gepaste looptijd.

Naast het vinden van de beste financiering, kan VDZ ook helpen bij het vinden van de juiste partijen voor het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. VDZ heeft een groot netwerk van professionals die kwalitatief hoogwaardig werk leveren.

Conclusie verduurzaming woning

Het verduurzamen van je woning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar, zoals de energiebespaarlening, hypotheek, subsidies en persoonlijke lening. VDZ kan je helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie en kan je adviseren.

Actuele rentetarieven

Persoonlijke lening
Bedrag Maandlast Min rente / JKP Looptijd in maanden Totaal prijs
€ 7.500 € 134,23 9,1 % 72 mnd € 9.664,56
€ 10.000 € 172,16 7,6 % 72 mnd € 12.395,76
€ 15.000 € 254,86 7,1 % 72 mnd € 18.350,20
€ 25.000 € 424,77 7,1 % 72 mnd € 30.583,67
€ 35.000 € 594,68 7,1 % 72 mnd € 42.817,13
€ 50.000 € 854,05 7,3 % 72 mnd € 61.491,57
€ 75.000 € 1.267,57 6,9 % 72 mnd € 91.265,36

Rente actueel per 31-03-2023

Het jaarlijks kostenpercentage geeft de totale kosten van het krediet weer, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale kredietbedrag. De looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt minimaal 6 maanden en maximaal 120 maanden.

Voor uw Persoonlijke Lening geldt dat het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) gelijk is aan de rente. Per gekozen kredietklasse geldt een minimale rente zoals weergeven in de tabel hierboven (minimaal van 6,9% JKP tot 9,1% JKP). Deze rente wordt tijdens de looptijd van uw Persoonlijke Lening niet gewijzigd. Behalve de rente worden geen extra kosten berekend.

Flex en Zeker
Bedrag Maandlast Min rente / JKP Looptijd in maanden Totaal prijs
€ 10.000 € 200,00 8,6 % 61 mnd € 12.285,23
€ 15.000 € 300,00 8,9 % 62 mnd € 18.611,64
€ 25.000 € 500,00 8,7 % 62 mnd € 30.880,69
€ 50.000 € 1.000,00 8,7 % 62 mnd € 61.761,38

Rente actueel per 31-03-2023

De Flex en Zeker lening is een lening met een maximale looptijd van 120 maanden. U kunt in de eerste 24 maanden bedragen opnemen binnen uw kredietlimiet. Daarna is opnemen niet meer mogelijk en bent u verplicht om uw Flex en Zeker lening af te lossen. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Zo biedt een Flex en Zeker lening een financiele buffer voor (on)verwachte uitgaven. U kunt altijd boetevrij aflossen wat u hebt opgenomen.

De rente van een Flex en Zeker lening is vast. In bovenstaande rekenvoorbeelden wordt de opnamecapaciteit gedurende de eerste 24 maanden volledig benut.

Veelgestelde vragen: lening voor verduurzamen woning

Hoeveel kan ik lenen voor het verduurzamen van mijn woning?

Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie en de financieringsmogelijkheid die je kiest. Bij de duurzaamheidslening kun je bijvoorbeeld tot 75.000 euro lenen. VDZ kan je helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie.

Hoe financier ik verduurzaming?

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar, zoals de energiebespaarlening, hypotheek, subsidies en persoonlijke lening. VDZ kan je adviseren bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie en helpen bij het aanvragen van subsidies en het regelen van de financiële zaken.

Kan ik ook subsidie krijgen voor het verduurzamen van mijn woning?

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Dit kan per gemeente verschillen, dus het is goed om dit na te gaan bij je gemeente.

Kan VDZ mij helpen met de verduurzamingsmaatregelen?

Ja, VDZ heeft een groot netwerk van professionals die kwalitatief hoogwaardig werk leveren en kan je helpen bij het vinden van de juiste partijen en kredietverstrekkers.

Wij werken samen met

Open over geldzaken
Uw vragen, onze antwoorden

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken