Restschuldfinanciering

Bij het verkopen van uw huis is het de bedoeling dat de resterende hypotheek wordt afgelost met de opbrengst van uw huis. Soms is het zo dat de verkoopprijs lager is dan u had gehoopt en misschien wel lager dan de openstaande hypotheekschuld. Er blijft dan een restschuld over. Daar biedt VDZ een oplossing voor! Met een restschuldfinanciering heeft u snel het geld beschikbaar om deze schuld uit het verleden af te lossen. Eventuele vragen die u hierover heeft, beantwoorden wij graag voor u.

Zo ontstaat een openstaande restschuld

De waarde van huizen in Nederland is sinds 2008 met ongeveer 20% gedaald. In 2014 waren er meer dan 1.3 miljoen huizen waarvan de actuele waarde lager was dan de hypotheekschuld. In 2015 en 2016 hebben wij een stijgende lijn gezien op de huizenmarkt, zowel de verkoop- als huizenprijzen zijn gestegen. In 2017 zet deze stijgende lijn zich voort. Toch komt het voor dat u een restschuld overhoudt. Bij verkoop van uw woning moet de bank u dan toestemming geven om het huis te verkopen. Dit kan u tegenhouden om dat mooie huis te kopen wat u op het oog heeft.

Restschuld meefinancieren

Als de bank akkoord is gegaan met de verkoop van de woning betekent dat niet dat de restschuld niet terugbetaald hoeft te worden. Soms is het ook mogelijk dat wanneer u een ander huis koopt de restschuld wordt meegefinancierd met de nieuwe hypotheek. Let op: niet alle banken werken hieraan mee.

Het proces van restschuldfinanciering

VDZ is een onafhankelijk intermediair. Dit betekent dat wij bij meerdere kredietverstrekkers kunnen kijken naar de meest gunstige rente, zodat u zo goed en vlot mogelijk uw restschuldfinanciering kunt afsluiten. Uiteraard helpen wij u in alle openheid en stellen onze adviseurs al hun kennis en ervaring beschikbaar. Daarnaast houdt u de hypotheek en de restschuld van elkaar gescheiden. Wel zo overzichtelijk.

U kunt verschillende soorten restschuldfinancieringen afsluiten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Tips bij een restschuld

Enkele handige tips voor wanneer u bij de verkoop van uw woning blijft zitten met een restschuld:

  • U kunt spaargeld inzetten voor aflossen. Op dit moment staat de rente historisch laag en krijgt u weinig rente over uw spaargeld. U kunt dit spaargeld gebruiken om een deel van uw hypotheek mee af te betalen;
  • Hulp van anderen. Er zijn wettelijk gezien mogelijkheden om geld te schenken zonder dat u hier belasting over hoeft te betalen.
Voor 10,- per maand structureel inzicht in uw financiële situatie?