Is schade door mijn huisdier verzekerd?

Wanneer uw hond de tafelpoot kapot bijt, of uw kat met zijn klauwen uw gordijnen aan flarden scheurt, dan wilt u graag weten of deze schade vergoed wordt door de verzekering. Het antwoord is meestal ja. Maar niet altijd.

Inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Uw huisdier kan schade veroorzaken aan uw eigen inboedel. Helaas zijn dit soort schades niet verzekerd onder de inboedelverzekering. Als bijvoorbeeld uw labrador in de kamer een dure vaas omstoot, is dit niet gedekt. Wanneer uw huisdier schade veroorzaakt aan de spullen van een ander, of erger nog: iemand anders verwond, dan bent u hiervoor aansprakelijk. Omdat u zelf verantwoordelijk bent voor uw huisdier kunt u hiervoor ook aansprakelijk worden gesteld. Gelukkig bieden de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen hier een dekking voor.

Speciale huisdierenverzekering

Het kan ook zijn dat uw huisdier gewond raakt, met hoge rekeningen van de dierenarts tot gevolg. Dit soort kosten zijn te verzekeren met een huisdierenverzekering. Maar soms kan het zo zijn, wanneer het is ontstaan binnen de inboedel, dat de inboedelverzekering een bepaald bedrag meeverzekerd heeft voor huisdieren.

Vraag gerust aan VDZ wat de dekkingen zijn op uw polissen en wij bekijken dan samen met u of dit voldoende is en past binnen uw wensen.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Staat uw antwoord hier niet bij? Bel dan met mij of een van mijn collega's, wij helpen u graag.

Jeroen Weitering
Financieel Adviseur
Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken