Ik ben 18 geworden, waar moet ik aan denken?

Met 18 jaar bent u officieel volwassen. Misschien heeft u al plannen gemaakt voor een studie, gaat u sparen voor een eigen woning of gaat u die lang gewenste vakantiereis maken. 18 jaar worden is toch een mijlpaal, want u bent voortaan zelf verantwoordelijk voor uw geldzaken. We leggen u graag uit hoe het werkt met de verzekeringen.

Eigen zorgverzekering

Vanaf dit moment moet u zelf zorgen voor een zorgverzekering, want u valt niet meer onder de dekking van uw ouders. Wel is het natuurlijk mogelijk binnen het pakket van uw ouders een polis aan te vragen als uw ouders de premie voor u willen betalen.

Wanneer u zelf een zorgverzekering afsluit, is het belangrijk te bekijken welke pakketten er bestaan, wat de kosten hiervoor zijn en het is ook goed te kijken naar zorgtoeslag. Waarschijnlijk komt u hier namelijk voor in aanmerking. Dit kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Ook kunt u via de Belastingdienst berekenen hoeveel toeslag u kunt krijgen.

Eigen uitvaartverzekering

Nog een verzekering waarbij vaak de dekking op de polis van uw ouders afloopt is een uitvaartverzekering. Hoewel u jong bent en waarschijnlijk nog niet vaak erover hebt nagedacht, is deze verzekering wel heel belangrijk. Niemand wil immers zijn of haar nabestaanden met onverwachte hoge kosten opzadelen.

Andere verzekeringen

Wanneer u nog thuis woont, bent u veelal nog meeverzekerd op de andere polissen van uw ouders. Hierbij valt te denken aan de aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en inboedelverzekering. Wanneer u op kamers gaat, bent u niet meer meeverzekerd en gelden hiervoor andere polissen.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken