Ik ga op kamers. Waar moet ik op letten?

Gaat u studeren en kiest u ervoor een woning te zoeken binnen de studentenstad? Dan wilt u natuurlijk graag weten hoe u verzekerd bent als u een studentenwoning huurt. Moet u dit zelf regelen of bent u via uw ouders verzekerd? Zijn uw spullen verzekerd? Bestaan er speciale verzekeringen voor studenten? Wij geven u graag antwoord op deze vragen.

Meeverzekerd met uw ouders

Waarschijnlijk bent u in de volgende gevallen nog meeverzekerd op de polis van uw ouders:

Maar let op!

De voorwaarden met betrekking tot deze verzekeringen kan per verzekeraar verschillen. Bijvoorbeeld kan de verzekeraar van uw ouders in de voorwaarden beschreven hebben dat u bijvoorbeeld ingeschreven moet staan bij de DUO. En dat u nog financieel afhankelijk dient te zijn van uw ouders om gebruik te mogen maken van de aanvullende dekking voor uitwonende kinderen. Neem daarom altijd eerst contact op met VDZ om te bepalen hoe u verzekerd bent en onder welke voorwaarden. VDZ is er graag voor u.

Hoe zit het dan met uw spullen, de inboedel?

Omdat de inboedel wordt verzekerd op basis van een risicoadres zal door het wijzigen van uw adres hoogstwaarschijnlijk de inboedel die u als student heeft niet meer meeverzekerd zijn op de polis van uw ouders. Gelukkig bestaan hier aparte studentenverzekeringen voor! We nemen graag de verschillende opties met u door.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken