Is lenen goedkoper dan rood staan?

Het korte antwoord is bijna altijd ja. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse huishoudens behoorlijk kunnen besparen. Dat komt omdat een krediet vrijwel altijd een lagere rente heeft dan rood staan bij de bank kost. Maar we begrijpen dat u graag wat meer uitleg wilt over dit onderwerp. Daarom hebben we alle informatie op een rij gezet voor u.

Nederland kan flink besparen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederlanders in juli 2017 voor bijna 9 miljard euro rood stonden. Als zij in plaats van rood staan hadden gekozen voor een krediet tegen een lagere rente, hadden zij totaal zo’n 400 miljoen kunnen besparen.

Rood staan is makkelijk

Best confronterende cijfers, maar niet onbegrijpelijk. Rood staan is namelijk de makkelijkste manier van geld lenen. Dat is de reden dat het zo vaak gebeurt. Bij het openen van een rekening kunt u besluiten of u rood wilt staan en tot welk bedrag dit zou mogen. De rente die u betaalt over het rood staan, wordt automatisch maandelijks verrekend door uw bank. Makkelijk toch?

Banken maken echter misbruik van dit gemak. De rentes die banken rekenen bij rood staan zijn namelijk vrijwel altijd hoger dan de rentes die u zou betalen bij een lening. Maar dat zeggen ze er natuurlijk niet bij…

Groot verschil in rente

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat rood staan bij banken gemiddeld tussen de 9% en 13,9% rente kost. Terwijl een doorlopend krediet van VDZ een rentepercentage heeft tussen de 4,4% en 6,5%. U ziet het: dat verschil is erg groot.

Bent u benieuwd welke rente VDZ u kan bieden bij het aangaan van een lening? Neemt u dan contact met ons op en wij helpen u direct verder. In een persoonlijk gesprek adviseren wij u graag.

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken