ZORGVERZEKERING 2023, WAT GAAT ER VERANDEREN?

De verschillen tussen zorgverzekeringen worden elk jaar groter. Hoe kiest u de juiste zorgverzekering? Betaalt u niet teveel voor dingen die u eigenlijk niet nodig heeft in uw pakket? Laat u informeren door onze zorgadviseurs.

Zorgpremie stijgt de komende jaren

De premie van de basis zorgverzekering wordt elk jaar hoger. De verwachting is dat na de stijgende energieprijzen, duurdere boodschappen en hogere brandstofkosten de zorgpremie niet achterblijft.

Einde collectiviteitskorting

Per 1 januari 2023 vervalt de collectieve korting op de basis zorgverzekering. De korting van 5 procent gaat verdwijnen. Omdat het aantal collectieve verzekeringen hierdoor waarschijnlijk zal dalen, wordt het makkelijker om het aanbod van zorgverzekeringen te vergelijken. Ondanks deze verandering blijft het vergelijken van de zorgverzekering voor de gemiddelde persoon een hele opgave. Daarom helpen wij u hier graag bij! Onze zorgadviseurs zitten voor u klaar om u van het beste advies te voorzien.

De collectiviteitskorting op een aanvullend pakket blijft wel mogelijk. Ook wanneer u via VDZ uw zorgverzekering afsluit.

Prinsjesdag

Uit berekeningen van het kabinet blijkt dat de zorgpremie gemiddeld €228 per verzekerde stijgt in 2023. Wel is het zo dat de zorgtoeslag wordt verhoogd in 2023 om de laagste inkomens te compenseren.

Noteer het vast in uw agenda

Halverwege november worden de premies van alle zorgverzekeraars bekend gemaakt. Noteer dit voor u zelf zodat u op tijd contact met ons kunt opnemen voor het inplannen van een zorgvergelijk. Zo weet u zeker dat u de juiste zorgverzekering afsluit voor 2023.

Open over verzekeren
Uw vragen, onze antwoorden

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken