WEES ALERT OP VERZEKERDE BEDRAGEN

Wij merken het allemaal. De prijzen van goederen en diensten stijgen jaar in, jaar uit. Daarom is het van belang zelf alert te blijven op de vraag of jouw verzekeringen nog doen wat ze moeten doen: zekerheid bieden.

 

Wees alert op verzekerde som
Bij het afsluiten van een verzekering kies je vaak het bedrag waarvan je denkt dat dit voldoende is om de financiële gevolgen van een calamiteit op te vangen. Bij de brandverzekering van je woning is dat bijvoorbeeld het bedrag dat je nodig hebt om de woning te vervangen wanneer deze door brand of storm volledig verloren zou gaan. Bij een overlijdensrisicoverzekering gaat het om het bedrag dat nodig is om het verlies aan inkomen op te vangen van degene die is overleden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat dit verzekerde bedrag blijft aansluiten bij de ontwikkeling van de prijzen van goederen en diensten. Stel dat je in 2002 had berekend dat het verzekerde bedrag van het overlijdensrisico van €100.000,– voldoende zou zijn. Wanneer je kijkt naar de inflatie sindsdien, vertegenwoordigt dit bedrag in 2023 nog maar een koopkracht van €60.446. Zou je dezelfde koopkracht die je in 2002 voor ogen stond willen handhaven in 2023 dan zou het verzekerde bedrag moeten worden opgetrokken naar €165.437.

 

Hulpmiddel
Er is een handig rekenprogramma waarmee je zelf kunt uitrekenen wat de actuele koopkracht is van verzekerde bedragen die je in het verleden hebt gekozen. Uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen wanneer je een controle wilt uitvoeren of de verzekerde bedragen van jouw verzekeringen nog voldoende zijn. Het rekenprogramma vind je via de volgende link: https://www.berekenhet.nl/modules/beleggen/inflatie.html

Open over verzekeren
Uw vragen, onze antwoorden

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken