Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Als het gaat om verzekeringen, is de aansprakelijkheidsverzekering een belangrijke. Bij VDZ begrijpen we dat het kiezen van de juiste verzekering ingewikkeld kan zijn. Op deze pagina bespreken we of een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is en welke gevolgen er zijn als u er geen heeft. Ook leggen we uit waarom het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is een aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht voor particulieren. Echter, bij VDZ wel. Nouja, wij adviseren streng minimaal een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Dit komt doordat u als persoon aansprakelijk kunt worden gesteld voor schade die u per ongeluk aan anderen of hun eigendommen toebrengt. Zoals we allemaal weten; een ongeluk zit in een klein hoekje. De kosten hiervan kunnen enorm oplopen en zonder verzekering draait u zelf op voor deze kosten. Wilt u weten welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij u past? Maak een aansprakelijkheidsverzekering afspraak.

PolisZekerheid

Kies voor zekerheid
Wilt u zeker weten dat u ook in de toekomst niet over- of onderverzekerd bent? Als u kiest voor PolisZekerheid zorgen wij ervoor dat uw verzekering altijd optimaal aansluit bij uw persoonlijke situatie en dat u niet onnodig (te)veel premie betaalt.
 • Periodieke checks
 • Deskundig advies
 • Directe hulp en begeleiding
 • Rust en zekerheid
 • Extra premievoordeel

Wat als u geen aansprakelijkheidsverzekering heeft?

Zoals eerder genoemd, is een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Echter, als u geen aansprakelijkheidsverzekering heeft en u veroorzaakt schade aan anderen of hun eigendommen, bent u persoonlijk aansprakelijk voor de schadevergoeding. Dit kan leiden tot hoge kosten die u zelf moet betalen. Het is dus verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om deze financiële risico’s te beperken. 

Waarom moet u een aansprakelijkheidsverzekering hebben?

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt u financiële bescherming in het geval u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan anderen of hun eigendommen. Enkele redenen waarom het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, zijn:

 • Financiële zekerheid: Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt u hoge kosten als gevolg van een schadeclaim.
 • Gemoedsrust: U kunt zich meer op uw gemak voelen in het dagelijks leven, wetende dat u verzekerd bent voor eventuele schade die u per ongeluk veroorzaakt.
 • Brede dekking: Een goede aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen schade in Nederland, maar ook in het buitenland.

Bij VDZ helpen we u graag bij het vinden van de juiste aansprakelijkheidsverzekering die past bij uw situatie en wensen. Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar om u te voorzien van deskundig advies.

 

afspraak maken

Vrijblijvend offerte aanvragen
  Open over verzekeren
  Uw vragen, onze antwoorden

  Bel mij terug

  Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
  terugbelverzoek maken