Hoe werkt een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering, wat is dat precies en hoe werkt het? Wij leggen uit wat een aansprakelijkheidsverzekering inhoudt, hoe u iemand aansprakelijk kunt stellen, hoeveel de verzekering dekt en hoe lang een aansprakelijkheidsverzekering duurt. Bij VDZ kunt u altijd terecht voor een passende aansprakelijkheidsverzekering.

Iemand aansprakelijk stellen

Om iemand aansprakelijk te stellen voor de schade die u heeft geleden, dient u eerst vast te stellen of er sprake is van onrechtmatige daad, toerekenbaarheid, schade en causaal verband tussen daad en schade. Als deze voorwaarden aanwezig zijn, kunt u de veroorzaker van de schade aansprakelijk stellen. Het is raadzaam om dit schriftelijk te doen en een termijn te stellen waarbinnen de schade vergoed dient te worden. Heeft u hierbij hulp nodig? Onze adviseurs staan altijd voor u klaar om u te begeleiden in het aansprakelijk stellen van de veroorzaker.

Hoeveel wordt vergoed?

Bij een aansprakelijkheidsverzekering is het belangrijk om te weten hoeveel er vergoed wordt in geval van schade. Bij VDZ hanteren wij een standaard verzekerd bedrag van € 2.500.000,-. Dit betekent dat schades tot dit bedrag gedekt zijn door de verzekering.

Overweegt u een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken

PolisZekerheid

Kies voor zekerheid
Wilt u zeker weten dat u ook in de toekomst niet over- of onderverzekerd bent? Als u kiest voor PolisZekerheid zorgen wij ervoor dat uw verzekering altijd optimaal aansluit bij uw persoonlijke situatie en dat u niet onnodig (te)veel premie betaalt.
 • Periodieke checks
 • Deskundig advies
 • Directe hulp en begeleiding
 • Rust en zekerheid
 • Extra premievoordeel

Looptijd en opzeggen van een aansprakelijkheidsverzekering

De duur van een aansprakelijkheidsverzekering is meestal een jaar. Na dit jaar wordt de verzekering in de meeste gevallen automatisch verlengd, tenzij u de verzekering opzegt. Wilt u uw huidige aansprakelijkheidsverzekering opzeggen en overstappen naar een passende verzekering via VDZ? Maak dan snel een afspraak met een van onze adviseurs, die u hier graag bij helpt.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en bedrijven

Het is belangrijk om te weten dat er aansprakelijkheidsverzekeringen zijn voor zowel particulieren als bedrijven. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u als privépersoon aanricht. Voor bedrijven is er de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering, ook wel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd. Deze verzekering dekt schade die u of uw werknemers veroorzaken tijdens werkzaamheden.

 

afspraak maken

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken

Aanvullende verzekeringen

Naast de basisdekking van een aansprakelijkheidsverzekering, zijn er vaak aanvullende verzekeringen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een rechtsbijstandverzekering, waarmee u juridische hulp krijgt bij geschillen rondom aansprakelijkheid. Ook een inboedelverzekering of opstalverzekering kan nuttig zijn om u te beschermen tegen onvoorziene kosten bij schade aan uw eigen bezittingen. Bij VDZ kunt u rekenen op deskundig advies over welke aanvullende verzekeringen voor u relevant zijn.

Kies voor VDZ

Bij VDZ bent u verzekerd van een persoonlijke en deskundige benadering. Onze adviseurs nemen de tijd om uw situatie te begrijpen en te bepalen welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij u past. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en mogelijke aanpassingen in uw verzekering. Kies daarom voor VDZ en maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

Vrijblijvend offerte aanvragen
  Open over verzekeren
  Uw vragen, onze antwoorden

  Bel mij terug

  Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
  terugbelverzoek maken