NIEUW SYSTEEM REGISTRATIE SCHADEVRIJE JAREN

Dankzij een nieuw systeem van registratie van schadevrije jaren kunnen klanten in de nabije toekomst real time inzicht krijgen in het aantal schadevrije jaren in relatie tot door hen afgesloten motorrijtuigenverzekeringen. De bedoeling is dat het systeem op 1 juli 2024 in gebruik wordt genomen.

Schadevrije jaren en hoogte premie
De hoogte van de premie die je over een autoverzekering betaalt, wordt mede bepaald door het aantal schadevrije jaren dat je hebt bereikt. Hoe langer je geen schade hebt veroorzaakt, hoe hoger de korting die je op de autopremie krijgt.

Wisseling van verzekeraar
Wanneer je van verzekeringsmaatschappij wisselt, moet je zelf het aantal schadevrije jaren doorgeven. Veel verzekeringsmaatschappijen geven maar eenmaal per jaar het op dat moment bereikte aantal schadevrije jaren door. Door schades die kort voor of na dat moment hebben plaatsgevonden kan dit overzicht niet actueel zijn. De bedoeling is nu dat je vanaf 1 juli 2024 op elk moment van de dag het exact aantal schadevrije jaren zoals dat geldt op dat moment kan opvragen.

Schadevrije jaren overdragen
In de afgelopen periode hebben verzekeringsmaatschappijen al een aantal andere wijzigingen rondom schadevrije jaren doorgevoerd. Een aantal daarvan is:

Wil je meer weten welke autoverzekering voor jou een passende verzekering is? Stuur ons een berichtje, dan zoeken wij dit graag voor je uit.