Verzuimverzekering aanvragen

Een verzuimverzekering keert een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse uitkering uit als een werknemer afwezig is wegens ziekte. Het doel is de loonkosten te vergoeden die in die periode ontstaan.

Met een verzuimverzekering bent u verzekerd voor een bepaald percentage van het loon. U kunt al uw werknemers verzekeren tegen ziekteverzuim. Maar u kunt ook een verzekering afsluiten voor een bepaalde groep werknemers, zoals oproepkrachten of alleen vaste krachten.

 

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen binnen het eerstkomende dagdeel contact met u op.

GET STARTED

0$

Hartelijk dank! We nemen contact met u op. Met vriendelijke groet, VDZ

Verzuimverzekering aanvragen

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Graag de verplichte velden invullen

Verzuimverzekering aanvragen

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bevestiging

Beschrijving Gegevens Hoeveelheid Prijs
Korting
Totaal

Financiële zekerheid

Ziekteverzuim heeft altijd vervelende gevolgen. Het komt altijd ongelegen, u moet vervanging zoeken en u krijgt te maken met extra administratieve rompslomp en wettelijke voorschriften. Daarnaast heeft u te maken met financiële schade. De medewerk(st)er werkt niet, maar het salaris moet wel minimaal 2 jaar lang doorbetaald worden.

Een verzuimverzekering biedt uitkomst. Het geeft u financiële zekerheid voor de loondoorbetaling van een zieke medewerker, en ontzorgt u bij het nemen van de juiste wettelijk verplichte stappen in de verzuimperiode. Zo heeft u én financiële zekerheid én wordt u begeleid met het nemen van de juiste (wettelijk verplichte) stappen in het verzuimproces (O.a. arbo- arts en re- integratie verplichtingen).

Voordelen van een verzuimverzekering

Het belangrijkste voordeel van een verzuimverzekering is de financiële zekerheid die het biedt in geval van afwezigheid van de werknemer. Bovendien hoeft u zich als werkgever geen zorgen te maken over het nemen van de juiste stappen in het verzuimproces, want u wordt hierin door de verzekeraar begeleid. (Dit omvat het opstellen van programma’s voor terugkeer naar het werk en verplichtingen inzake gezondheid en veiligheid op het werk).

Een ander voordeel van een verzuimverzekering is dat het werkgevers kan helpen bij het begroten van afwezigheid wegens ziekte. Dit komt omdat ze dan precies weten hoeveel ze elke maand opzij moeten zetten om de kosten van het absenteïsme te dekken.

 

Verzuimverzekering bij VDZ

 • Prettig geregeld
 • Financiële zekerheid
 • Verzekering op maat
 • Open over de kosten
 • 100% Onafhankelijk
 • Persoonlijk advies
 • Gediplomeerde adviseur

Er zijn verschillende redenen waarom het voordelig is een verzuimverzekering af te sluiten:

 

 • Financiële zekerheid: u weet van tevoren hoeveel geld u kunt verwachten als een werknemer door ziekte afwezig is;
 • Vergoeding van loonkosten: het ziekengeld dat u zelf moet betalen wordt door de verzekeraar terugbetaald;
 • Geen juridische rompslomp: de verzekeraar helpt u met de juiste procedure in geval van afwezigheid van werknemers, zodat u zich daar zelf geen zorgen over hoeft te maken;
 • Budgettering: u weet precies hoeveel u elke maand opzij moet zetten voor verzuim.

 

Afspraak maken

Welke soorten verzuim­verzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten verzuimverzekeringen. Niet alle soorten worden door alle verzekeraars aangeboden. De meest voorkomende soorten verzekeringen zijn:

 

Conventionele verzuimverzekering: dit is de meest voorkomende soort verzekering. Een wachttijd is de hoeveelheid tijd die een werknemer moet wachten voordat hij in aanmerking komt voor uitkeringen in het kader van een ziekteverzuimpolis. Een eigen risico in dagen is typisch bij conventionele ziekteverzuimverzekeringen. Deze worden ook wel wachtdagen genoemd.

 

Verzuim­verzekering met stoploss dekking: Voor een verzuimverzekering met stoplossdekking is een eigen risico vereist. Deze verzekering vereist dat de ondernemer zijn of haar afwezigheden zelf kan financieren.

 

Ziektewet-eigenrisico­verzekering: met deze soort verzekering betaalt de werkgever een bepaald bedrag per dag of per week aan een fonds. Dit fonds wordt gebruikt om uitkeringen te betalen aan werknemers die afwezig zijn wegens ziekte.

 

WGA-eigenrisico­verzekering: deze soort verzekering dekt de kosten van de WGA, de Nederlandse loongarantieregeling. De WGA is een vangnet voor werknemers die door ziekte niet kunnen werken.

 

Collectieve WIA-verzekering: Met een collectieve WIA verzekering geeft u personeel een extra vangnet in geval van arbeidsongeschiktheid. Voor (nieuwe) werknemers kan dit een wenselijke tweede arbeidsmogelijkheid zijn.

 

MKB-ontzorg­verzekering: De MKB-ontzorgverzekering is bedoeld voor het MKB en voldoet aan bepaalde overheidsnormen. Deze dekking is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

 

Afspraak maken

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken

Wat biedt VDZ?

Bij VDZ hebben we vele jaren ervaring in het adviseren van bedrijven over verzuimverzekeringen. We denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw bedrijf. We bieden ook advies op maat, zodat kun u er zeker van kan zijn dat u de beste beslissing voor uw bedrijf neemt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Hoeveel kost een verzuimverzekering?

De kosten van een verzuimverzekering hangen af van factoren zoals de soort dekking die u kiest, het aantal werknemers dat u verzekert, en het eigen risico dat u kiest. De tarieven kunnen ook variëren per verzekeraar.

frustrated-tired-female-employee-working-with-documents (1)

Bij VDZ bieden we concurrerende tarieven en advies op maat om te verzekeren dat u de best mogelijke dekking voor uw bedrijf krijgt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

tired-man-rubs-his-eyes-front-computer-screen (1)

Is een verzuimverzekering verplicht?

Nee, een verzuimverzekering is niet verplicht. Maar als u werknemers hebt, bent u verantwoordelijk voor hun loon als ze door ziekte of een andere situatie niet kunnen werken. Dit kan een financiële last voor uw bedrijf zijn, dus u kunt een verzekering overwegen om u tegen de kosten van afwezigheid te beschermen.

Bescherm uw zaken met VDZ. Bij VDZ begrijpen we de uitdagingen waarmee een bedrijf te maken krijgt als het om ziekteverzuim gaat. Wij bieden concurrerende tarieven en advies op maat om te verzekeren dat u de best mogelijke dekking voor uw bedrijf krijgt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Wanneer kan ik mijn verzekering gaan gebruiken?

De meeste verzekeringen hebben een wachttijd van 30 dagen, maar dit kan variëren per verzekeraar. Dit betekent dat u meestal niet gedekt bent voor afwezigheden die zich binnen de eerste 30 dagen van uw polis voordoen.

Het is belangrijk op te merken dat sommige aandoeningen, zoals zwangerschap of bevalling, niet onder uw polis gedekt kunnen zijn. Lees de voorwaarden van uw polis zorgvuldig door, zodat u weet wat wel en wat niet gedekt is.

Als uw bedrijf door ziekteverzuim met een financiële last wordt geconfronteerd, kan VDZ helpen. Wij bieden concurrerende tarieven en advies op maat om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke dekking voor uw bedrijf krijgt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Voor wie is de verzuimverzekering?

Verzuimverzekeringen zijn er voor bedrijven van alle groottes. Iedereen met personeel loopt het risico dat een medewerker ziek wordt, wat uw bedrijfsvoering kan ontregelen. Met name kleine bedrijven lopen risico.  Een dag afwezigheid kost in veel gevallen minimaal € 250,- Als uw werknemer ziek is en niet kan werken, moet u hem of haar twee jaar lang minstens 70% van zijn of haar loon doorbetalen. Bovendien zijn er kosten verbonden aan behandeling en re-integratie.

Wanneer uw bedrijf een verzuimverzekering heeft, krijgt uw werknemer een uitkering van de verzekeringsmaatschappij, wanneer hij of zij door ziekte niet kan werken. Het bedrag van de uitkering hangt af van de polis, maar gewoonlijk is het een percentage van het loon van de werknemer. De uitkering kan gebruikt worden om de kosten van vervangend personeel of andere uitgaven in verband met de afwezigheid van de werknemer te dekken.

Wanneer moet ik een verzekering afsluiten?

U kunt op elk moment een ziekteverzuimverzekering afsluiten, maar het is meestal het beste om dat te meteen in orde te maken zodra u personeel aanneemt. Op die manier bent u vanaf het begin gedekt en hoeft u zich later geen zorgen te maken over het afsluiten van een polis. VDZ biedt concurrerende tarieven en advies op maat om u te verzekeren van de best mogelijke dekking voor uw bedrijf.

Welke aanvullende verzekeringen kan ik afsluiten bij de verzuimverzekering?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen die aan een verzuimpolis toegevoegd kunnen worden, zoals:

 

 • Invaliditeitsverzekering: Deze dekt de kosten van vervangend personeel als een werknemer door een handicap niet in staat is te werken.
 • Inkomensbeschermingsverzekering: Dit dekt de kosten van vervangend personeel als een werknemer door een verwonding of ziekte niet in staat is te werken.
 • Dood- en invaliditeitsverzekering: Dit keert een uitkering uit aan de familie van een werknemer die tijdens het werk sterft of gewond raakt.

 

Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van een van deze soorten verzekering aan uw polis, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

Afspraak maken

Voor 10,- per maand structureel inzicht in uw financiële situatie?

Specifieke branche voordelen

De bouwnijverheid is een van de gevaarlijkste industrieën om in te werken. Ongelukken kunnen elk moment gebeuren, wat tot ziekteverzuim kan leiden. Als u een ziekteverzuimverzekering heeft, kunt u gerust zijn in de wetenschap dat uw werknemers gedekt zijn als ze op het werk gewond raken.

De horeca is een andere sector die baat kan hebben bij een ziekteverzuimverzekering. Door de aard van het werk worden werknemers in deze bedrijfstak vaak blootgesteld aan ziekten, zoals griep en verkoudheid. Als een werknemer ziek wordt, wordt hij door de polis gedekt en hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van vervangend personeel.

VDZ heeft een ruime keuze aan verzekeringsproducten voor bedrijven van alle maten. We begrijpen dat elk bedrijf anders is en we zullen samenwerken met u om de juiste polis voor uw behoeften te vinden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte op maat.

Direct advies en maatwerk voor u

Wij helpen u graag met een goede Verzuimverzekering. Daarbij nemen we altijd uw specifieke situatie als uitgangspunt. De verzekering moet immers perfect passen bij uw bedrijf, wensen en eisen. Dankzij ons maatwerk weet u zeker dat u een passende verzekering heeft waar u echt wat aan heeft, en niet onnodig veel premie aan betaald.

VDZ staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wilt u weten hoe we u kunnen helpen met een Verzuimverzekering die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

 

Afspraak maken

Veelgestelde vragen over verzuimverzekering

Hoe werkt de verzekering als een werknemer op vakantie weg is?

Als een werknemer op vakantie weg is, wordt hij niet door de verzekering gedekt. De polis dekt alleen afwezigheid wegens ziekte of verwonding.

Hoeveel kost een verzuimverzekering?

De kosten van de polis hangen af van een aantal factoren, zoals de grootte van uw bedrijf en de bedrijfstak waarin u werkzaam bent. Neem contact met ons op voor een gratis offerte op maat.

Is er een wachttijd voor de verzekering ingaat?

Ja, er is meestal een wachttijd van 30 dagen vanaf de datum waarop de polis wordt afgesloten. Dit betekent dat als een werknemer in die tijd ziek wordt of gewond raakt, hij niet door de polis gedekt is.

Wat gebeurt er als een werkneemster met zwangerschapsverlof weg is?

Als een werkneemster met zwangerschapsverlof weg is, wordt ze niet door de verzekering gedekt. De polis dekt alleen afwezigheid wegens ziekte of verwonding.

Kan ik de verzekering op elk moment opzeggen?

Opzegtermijnen zijn afhankelijk van de gekozen verzekeraar. Wij informeren u hier graag over.

Wat is het maximum bedrag aan uitkeringen dat kan worden uitbetaald?

Het maximum bedrag aan uitkeringen is bij veel verzekeraars gemaximaliseerd op € 110.000,- salaris per jaar per medewerk(st)er.

Hoe lang duurt het om een offerte te krijgen?

Het duurt maar een paar minuten om een offerte te krijgen. We hebben wat basisinformatie over uw bedrijf nodig, zoals de bedrijfstak waarin u werkt en het aantal werknemers. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte op maat.

Open over verzekeren
Uw vragen, onze antwoorden

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken