Let op bij start nevenactiviteiten

Nevenwerkzaamheden
Naast je “betaalde” baan als werknemer kun je nevenwerkzaamheden hebben, in de vorm van vrijwilligerswerk of het uitvoeren van werkzaamheden als Zelfstandige zonder Personeel, zzp’er.

Particuliere verzekeringen niet bedoeld voor bedrijfsmatige activiteiten
Jouw particuliere verzekeringen zijn niet bedoeld voor jouw bedrijfsmatige activiteiten. Neem als voorbeeld dat je drie dagen in de week loodgieter bent in dienst van een werkgever en 2 dagen als zzp’er. Wanneer er door het aanbrengen van een verkeerde aansluiting in een gasleiding brand ontstaat bij een klant, dan is de vraag wie voor deze schade aansprakelijk is. Heb je deze fout gemaakt als “werknemer”, dan valt deze schade waarschijnlijk onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van jouw werkgever. Maar dat geldt uiteraard niet voor de schade die voortkomt uit een opdracht die je als zzp’er hebt geaccepteerd. Die aansprakelijkheid zal bij jou terechtkomen. Jouw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, AVP, zal deze schade echter niet vergoeden, want deze schade heb je niet als “particulier” veroorzaakt maar in het kader van een beroep of bedrijf.

Zo zijn er heel veel situaties denkbaar, ook met betrekking tot het gebruik van je auto, waarbij het opeens verschil kan uitmaken of je als particulier deze auto gebruikte of in het kader van jouw beroep of bedrijf.li

Neem contact met ons op
Of het nu gaat om een onbetaalde functie of om het gedeeltelijk gaan werken als zzp’er: laat ons kantoor dit weten. Wij gaan dan samen met jou kijken of deze je verzekeringen moeten worden aangepast.

Open over verzekeren
Uw vragen, onze antwoorden

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken