Ik heb schade veroorzaakt als zelfstandige, is dit gedekt op mijn particuliere aansprakelijkheidsverzekering?

In 99% van de gevallen is dit niet gedekt. Verzekeraars maken een duidelijk onderscheid in zakelijke en particuliere verzekeringen.

Bijna alle particuliere aansprakelijkheid verzekeraars hebben in de polisvoorwaarden opgenomen dat schade ontstaan, voortvloeiend uit bedrijfsmatige activiteiten, niet is gedekt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is dan ook een belangrijke basisverzekering voor elke ondernemer, ondanks dat het geen verplichte verzekering is.

Wat kost een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

De kosten voor een AVB zijn afhankelijk van het beroep dat u uitoefent en hangt deels samen met de omzet wat u uit de bedrijfswerkzaamheden genereert. Zo bepalen verzekeraars het risico dat ze moeten verzekeren. Het is van belang dat uw werkzaamheden duidelijk zijn omschreven. Verzekeraars hebben goed nagedacht over welke beroepen ze wel, of juist niet, willen verzekeren. Zodoende is verstandig om bij verschillende maatschappijen offertes op te vragen, om vervolgens de premie en bijbehorende voorwaarden met elkaar te vergelijken. Wij helpen u graag bij het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering die bij uw bedrijf past.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.