Milieuschade

Veel ondernemers denken dat een Milieuschadeverzekering alleen nodig is voor bedrijven welke werkzaam zijn met chemicaliën. Dat is een misverstand, iedere ondernemer kan met milieuschade te maken krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brand waarbij verontreinigd bluswater, of asbestdeeltjes, milieuschade veroorzaken. Bluswater kan verontreinigd raken door bijvoorbeeld gesmolten kunststoffen e.d. De kosten van sanering van de bodem kan dan flink oplopen, en komt vaak volledig voor uw rekening. Milieuschade is niet gedekt op uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Met de Milieuschadeverzekering bent u verzekerd voor deze kosten.. Niet alleen de sanering van uw eigen terrein is verzekerd maar ook van derden. Ook de kosten van het opruimen van asbest na brand of storm zijn gedekt. En ‘inkomende’ milieuschade is meeverzekerd (zoals verontreiniging van uw grond door een nabijgelegen benzinestation).

De voordelen op een rij:

  • Inkomende milieuschade is ook verzekerd.
  • Brede dekking: de sanering van uw eigen terrein en ook van derden is verzekerd.
  • Ook de kosten van het opruimen van asbest na brand of storm zijn gedekt.
  • Er is ook dekking als u niet aansprakelijk bent voor de schade.

VDZ staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wilt u weten hoe we u kunnen helpen met een milieuschadeverzekering die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken