Mag ik mijn particulier opgebouwde schadevrije jaren gebruiken voor mijn bedrijfsauto?

Om uw werkzaamheden te kunnen uitoefenen wordt vaak een zakelijke personenauto of bestelauto aangeschaft. In de meeste gevallen heeft u al een particulier voertuig waarmee u reeds jaren schadevrij hebt gereden en no-claim hebt opgebouwd.

Mag u deze jaren dan ook gebruiken voor dit nieuwe voertuig?

Helaas is dit niet mogelijk. Per voertuig worden schadevrije jaren opgebouwd en deze jaren worden geadministreerd in het landelijke systeem Roy-Data. Wanneer er schadevrije jaren beschikbaar zijn, kan een verzekeringsmaatschappij deze uit het systeem halen en kunnen ze aan uw nieuwe verzekering worden gekoppeld. Wanneer de jaren eenmaal in gebruik zijn genomen, kan een andere verzekeringsmaatschappij deze niet opnieuw in gebruik nemen. De particulier opgebouwde jaren blijven immers in gebruik op uw particuliere autoverzekering.

Wel kunt u schadevrije jaren overdragen naar uw bedrijf, wanneer u uw particuliere auto verkoopt en de verzekering hiervoor wordt beëindigd. Dan komen de schadevrije jaren vrij en zullen ze in het landelijke systeem vindbaar zijn. Overdragen van deze “vrije” jaren naar uw bedrijf is dan mogelijk.

Heeft u altijd een auto geleased en is er een leaseverklaring aanwezig? Ook dan zijn er mogelijkheden. VDZ kan u voorzien van advies over een (bestel)autoverzekering, waarbij wij vergelijken bij circa 50 verschillende aanbieders. U betaalt dus altijd een scherpe premie!

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.