CAR- en Montageverzekering

Een CAR- en Montageverzekering kan nuttig zijn voor bedrijven welke actief zijn met bouw-, montage- of installatiewerkzaamheden.

Tijdens de werkzaamheden kan er namelijk schade optreden die niet door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) gedekt wordt. Een AVB dekt alleen de schade die u aan anderen toebrengt. Een CAR- en Montageverzekering vergoedt daarnaast de schade aan het werk zelf en op de bouwplaats. De CAR- en Montageverzekering sluit aan op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Voorbeeld: wie vergoedt wat?

U bent bij een klant bezig met het plaatsen van een nieuwe keuken. Terwijl u het zware, granieten aanrecht wilt plaatsen, laat u deze vallen. Gevolg: keuken deuren beschadigd, vloer beschadigd, aanrechtblad beschadigd.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt alleen de schade die u aan andermans eigendommen toebrengt en niet aan het bouwwerk zelf. Dat betekent dat de vloer vergoed wordt door uw AVB, maar voor de rest van de schade moet u uit eigen zak betalen. Tenzij u een CAR-verzekering heeft: deze vergoedt schade aan het bouwwerk zelf namelijk wél.

De voordelen op een rij:

  • U biedt zekerheid voor iedereen die onder uw verantwoordelijkheid werkt, want alle materiële schade die op de bouwplaats ontstaat is verzekerd.
  • Schade die in de onderhoudsperiode na oplevering ontstaat is verzekerd, tot maximaal 12 maanden.
  • Hulpmateriaal is mee te verzekeren

VDZ staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wilt u weten hoe we u kunnen helpen met een CAR- en Montageverzekering die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken