Bedrijfsautoverzekering

Verkeer en vervoer zijn de spil van de Nederlandse economie. Zonder vervoer staat alles stil. U bent uiteraard zuinig op uw voertuig(en), toch zit een ongeluk soms in een klein hoekje en raakt uw voertuig beschadigd. Dan heeft u een goede verzekering nodig voor uw bedrijfsauto. Eén waarmee u bij schade snel weer verder kunt ondernemen. VDZ biedt u een goede dekking, scherpe premie én een snelle schadeafhandeling.

  Wat is een bedrijfsautoverzekering?

  Met een bedrijfsautoverzekering van VDZ bent u verzekerd tegen schade aan uw bedrijfsauto, bus, vrachtwagen of aanhangwagen. Wij verzorgen al meer dan 20 jaar verzekeringen voor bedrijfsauto’s. Wij weten dus precies wat voor u als ondernemer belangrijk is. Een goede dekking, lage premies en een snelle schaderegeling in geval van schade. Dat is waar het bij onze bedrijfsautoverzekering om gaat.

  VDZ is voor veel ondernemers de verzekeraar van keuze. Wij verzekeren meer dan 50.000 bedrijfsauto’s in Nederland. Tot onze zakelijke klanten behoren transportbedrijven, taxibedrijven, bouwbedrijven en tuinbouwbedrijven. Maar ook zelfstandigen die af en toe een bedrijfsauto voor beroepsdoeleinden gebruiken, zijn bij ons verzekerd.

  Schade

  Wanneer kiest u voor de bedrijfsautoverzekering?

  Een beschadigde bedrijfsauto leidt al snel tot financiële gevolgen voor uw bedrijf. Daarom is het belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen schade aan uw bedrijfsauto. U sluit een bedrijfsautoverzekering af wanneer u een voertuig voor beroepsdoeleinden gebruikt. Zelfs als u uw privéauto slechts af en toe voor beroepsdoeleinden gebruikt, is het verstandig om een bedrijfsautoverzekering af te sluiten. Op die manier bent u altijd verzekerd in geval van schade.

  Met onze uitgebreide dekking bent u altijd verzekerd van de juiste verzekering. En in geval van schade handelen wij de schade snel af, zodat u zo snel mogelijk weer de weg op kunt. Bedrijfsautoverzekering van VDZ, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw bedrijf goed loopt.

  Waarom kiezen voor een bedrijfsautoverzekering?

  De voordelen op een rij:

   

  • Goede dekking: uw bedrijfsauto kan verzekerd worden tegen brand, diefstal, ruitbreuk, vandalisme, stormschade en aanrijdingsschade. U kunt uw bedrijfsauto ook tegen all-risk verzekeren.
  • Betaalbaar: onze bedrijfsautoverzekering is zeer scherp geprijsd. Wij verzekeren al meer dan 20 jaar bedrijfsvoertuigen en weten precies wat voor u als ondernemer belangrijk is.
  • Snelle schaderegeling: in geval van schade wilt u snel weer op weg kunnen met uw bedrijfsauto. Wij regelen de meeste schadegevallen binnen 5 werkdagen.
  • 1 contactpersoon: onze specialisten staan altijd klaar om u te helpen. U hebt één contactpersoon die vertrouwd is met uw dossier en u verder kan helpen.
  • Aanschafwaarderegeling is mogelijk: als uw bedrijfsauto gestolen of onherstelbaar beschadigd is, krijgt u van ons de aankoopwaarde. Zo kunt u uw voertuig snel vervangen.
  • Inzittenden en/of lading kunnen meeverzekerd worden: U kunt inzittenden en/of lading verzekeren tegen ongevallen.
  • Verlaagd of géén eigen risico bij erkende schadeherstellers: als u uw bedrijfsauto bij een van onze erkende schadeherstellers laat repareren, wordt het eigen risico vaak verminderd of zelfs tot nul teruggebracht.

   

  Hebt u vragen over onze bedrijfsautoverzekering of wilt u een vrijblijvende offerte? Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 0900 – 98 98 vul ons contactformulier in. Een verzekering voor bedrijfsvoertuigen is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Vraag nu een offerte aan en verzeker uw bedrijfsauto vandaag nog bij VDZ.

   

  terugbelverzoek   afspraak maken

  Bel mij terug

  Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
  terugbelverzoek maken

  Wat dekt de bedrijfsvoertuigenverzekering?

  U kunt kiezen uit drie soorten dekkingen: een WA (verplicht), een WA+  of een All-risk verzekering.

   

  De bedrijfsautoverzekering dekt schade aan uw eigen voertuig, veroorzaakt door ongevallen, brand of diefstal. U bent ook verzekerd tegen aansprakelijkheid die voortvloeit uit het gebruik van uw voertuig. Dit betekent dat u verzekerd bent tegen schade aan derden, zoals andere weggebruikers, voetgangers en materiële schade. Bij een ongeval, brand of diefstal regelen wij het schadegeval snel en zonder problemen, zodat u zo snel mogelijk weer op weg kunt. Dat is de service die u van VDZ kunt verwachten.

   

  Met een all-risk dekking bent u altijd optimaal verzekerd. In geval van schade zullen wij de schade snel en zonder problemen regelen. De standaard WA verzekering dekt de schade die door u aan derden wordt toegebracht. Als u een ongeluk veroorzaakt, bent u dus alleen verzekerd voor de schade aan derden en niet voor de schade aan uw eigen voertuig. De WA+ verzekering dekt, naast de aansprakelijkheidsverzekering, ook een aantal schaden aan uw eigen voertuig. Dit betekent dat u ook verzekerd bent tegen brand, storm, diefstal, ruitbreuk en aanrijdingen met dieren.

   

  Een all-risk verzekering is de meest uitgebreide dekking. Naast de aansprakelijkheidsverzekering en de WA+ verzekering dekt de allriskverzekering ook aanrijdingsschade, zelfs als die door u zelf per ongeluk veroorzaakt is. Ook vandalisme valt onder de dekking all-risk. U bent dus altijd optimaal verzekerd tegen alle soorten schade. Met een all-risk verzekering hoeft u zich nergens zorgen over te maken en kunt u er zeker van zijn dat uw zaak goed loopt.

   

  terugbelverzoek   afspraak maken

  Aanvullende dekkingen naast de verzekering voor je bedrijfsauto

  U kunt uw bedrijfsautoverzekering uitbreiden met een aantal extra opties, zodat u en uw voertuig altijd optimaal verzekerd zijn. Deze opties omvatten:

  Motorrijtuigenrechtsbijstand: bij een ongeval hebt u recht op gratis rechtsbijstand. U krijgt de kosten van een advocaat vergoed tot een bepaald maximum bedrag.

  Waar is de premie voor de bedrijfsautoverzekering van afhankelijk?

  De premie voor een bedrijfsautoverzekering hangt af van een aantal factoren, zoals het type voertuig, de leeftijd van de bestuurders en de dekking die u kiest. Door meerdere voertuigen bij ons te verzekeren, profiteert u vaak van een korting op de premie.

  Heeft u vragen over onze bedrijfsautoverzekering of wilt u een offerte? Onze specialisten zullen u graag helpen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0900 – 98 98 door ons contactformulier in te vullen.

  Waar is de premie voor de bedrijfsautoverzekering van afhankelijk?

  De premie voor een bedrijfsautoverzekering hangt af van een aantal factoren, zoals het type voertuig, de leeftijd van de bestuurders en de dekking die u kiest. Door meerdere voertuigen bij ons te verzekeren, profiteert u vaak van een korting op de premie.

  Heeft u vragen over onze bedrijfsautoverzekering of wilt u een offerte? Onze specialisten zullen u graag helpen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0900 – 98 98 door ons contactformulier in te vullen.

  Hoe werkt het met schadevrije jaren?

  Het aantal schadevrije jaren bepaalt het bedrag van de no-claim korting. Dit is een korting die u krijgt op de premie voor een bedrijfsvoertuigenverzekering. Hoe langer u bij ons verzekerd bent zonder een schadeclaim in te dienen, hoe hoger de korting zal zijn. Als u wel een schade indient, wordt uw no-claim korting lager. 

  Hebt u vragen over onze bedrijfsautoverzekering of wilt u een offerte? Onze specialisten zullen u graag helpen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in

  Eigen risico bedrijfsautoverzekeringen

  Met een eigen-risicopolis verzekert u uw bedrijfsauto tegen brand, diefstal en wettelijke aansprakelijkheid. Het bedrag van het eigen risico wordt door u bepaald. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. U kunt een eigen risico kiezen van 250, 1000 of 1500 euro.

  Het belangrijkste voordeel van een bedrijfsautoverzekering met eigen risico is dat de premie lager is.

   

  terugbelverzoek   afspraak maken

  Wat zijn belangrijke zaken bij de polisvoorwaarden?

  Wij zorgen ervoor dat u de polisvoorwaarden kent voordat u akkoord gaat, zodat u weet wat wel en wat niet door uw verzekering gedekt wordt. Een bedrijfsautoverzekering dekt alleen schade aan de bedrijfsauto. Het volgende is niet gedekt:

   

  • Opzettelijk veroorzaakte schade;
  • Schade veroorzaakt door rijden onder invloed van drugs of alcohol;
  • Schade veroorzaakt door het rijden zonder geldig rijbewijs.

   

  Let op: de voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Het is daarom raadzaam om altijd de polisvoorwaarden goed te lezen voordat u een bedrijfsautoverzekering afsluit.

  Als u twijfelt over iets in de polisvoorwaarden, neem dan contact op met onze klantendienst voor opheldering.

  Bedrijfsauto privé gebruik

  Met een bedrijfsautoverzekering bent u alleen verzekerd voor schade aan de bedrijfsauto. Privé gebruik van de bedrijfsauto is doorgaans ook toegestaan. Omgekeerd geld dit niet! Zakelijk gebruik van de privé verzekerde auto is doorgaans nadrukkelijk niet toegestaan.

   

  Heeft u vragen over een bedrijfsautoverzekering of wilt u een offerte? Onze specialisten zullen u graag helpen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0900 – 98 98.

   

  terugbelverzoek   afspraak maken

  Veelgestelde vragen over een bedrijfsautoverzekering

  Wat is een bedrijfsautoverzekering?

  Een bedrijfsautoverzekering is een verzekering die schade dekt aan voertuigen die voor bedrijfsdoeleinden gebruikt worden. Dat kunnen auto’s, bestelwagens, vrachtwagens, en andere soorten voertuigen zijn.

  Wat kost een zakelijke autoverzekering?

  De kosten van een zakelijke autoverzekering variëren naar gelang van het type en de waarde van het voertuig, de leeftijd van de bestuurder, het schadeverleden, en andere factoren.

  Is een bedrijfsautoverzekering verplicht?

  De WA ofwel de Wettelijke Aansprakelijkheid is een wettelijk verplichte dekking voor uw bedrijfsauto. De aanvullende (beperkt) casco dekking is niet verplicht, maar kan wel verstandig zijn om te voorkomen dat u bij schade zelf moet opdraaien voor de geleden schade aan uw eigen voertuig.

  Waarom is een zakelijke autoverzekering duurder?

  Een bedrijfsautoverzekering is duurder dan een persoonlijke autoverzekering, omdat ze een breder scala van risico’s dekt. Bedrijfsauto’s worden vaak voor zakelijke doeleinden gebruikt en door meerdere bestuurders bestuurd, waardoor de kans op een ongeval groter is.

  Hoe bedrijfsauto schade melden?

  Om bedrijfsautoschade te melden, moet u contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij en een schadeclaim indienen. U zult de verzekeraar informatie over het ongeval moeten geven, evenals eventuele documenten of foto’s die nodig kunnen zijn.

  Wat wordt niet gedekt door de bedrijfsautoverzekering?

  Een bedrijfsautoverzekering dekt geen opzettelijk veroorzaakte schade, schade veroorzaakt door het rijden onder invloed van drugs of alcohol, of schade veroorzaakt door het rijden zonder geldig rijbewijs. Deze uitgesloten risico’s moeten door een aparte verzekering gedekt worden.