Sarah van den Bos (Afdeling secretariaat)

“Hier voel ik me geen werknemer maar collega”

“Het leuke van werken bij VDZ? Dat het zo lekker gevarieerd is,” zegt Sarah. En al snel blijkt dat ze aan ‘lekker’ een heel concrete invulling geeft. “Ik houd van eten en zo is het al gauw traditie geworden dat ik zorg voor iets lekkers bij de koffie. En ja, mijn werk ook erg afwisselend,” zegt ze met een knipoog. 

Ruim 2 jaar geleden verliet Sarah haar baan bij de afdeling burgerzaken van de gemeente Hengelo voor een baan bij VDZ. Direct bij het eerste gesprek voelde het goed. Sarah: “Saskia van der Zee, één van de eigenaren, vroeg me of ik naast mijn administratieve werk ook andere taken zou willen oppakken. Dat vond ik wel interessant, dus ik ben de uitdaging aangegaan. Gelukkig, want waar m’n vorige banen als ‘werk’ voelden, heb ik dat nu helemaal niet meer.”

Nooit meer een baaldag

“Het werk is altijd lekker afwisselend. Zo heb ik mijn diploma’s wft basis, wft verzekeringen particulier en wft zorgverzekeringen gehaald, zodat ik ook zelf klanten kan adviseren.” Nooit meer een baaldag, dus? “Nou, als we een keer geen broodje halen bij de lunch,” lacht ze. “Werken bij een familiebedrijf als VDZ betekent voor mij dat ik me geen nummer voel. Ik zie de eigenaren regelmatig en vind het erg leuk om met hen een klik te hebben. Bij een groot bedrijf heb je dat contact niet zo snel. Hier voel ik me geen werknemer, maar collega.”

Open over geldzaken is de slogan van VDZ. Wat betekent dat voor jouw werk?

“Naast mijn secretariële taken, adviseer ik ook klanten over verzekeringen. Ik heb mijn diploma’s wft basis, wft verzekeringen particulier en wft zorgverzekeringen gehaald. Open zijn over geldzaken, begint voor mij al bij het inleven in de klantsituatie, zodat de klant zich op z’n gemak voelt en zo de vrijheid voelt om alle vragen te stellen. En over de hele linie betekent het dat ik tot in de puntjes transparant ben over de producten waarmee ik mijn klanten help.”

Welke familiewaarden herken je in je dagelijks werk?

“Loyaliteit en vertrouwdheid zijn twee familiewaarden die ik vind passen bij VDZ. Ik moet niet dénken aan een andere werkgever, zulke leuke collega’s krijg ik nooit meer. En stel dat er iets zou zijn in mijn persoonlijke situatie, dan zou ik dat gerust durven te bespreken met Saskia. Ik hoef niet bang te zijn dat ze me daardoor anders zouden behandelen. Verder, wat we hier allemaal gezamenlijk delen is dat we er graag netjes uitzien. Dat vinden we zó belangrijk dat we dat meteen in het eerste sollicitatiegesprek al benoemen. Geen spijkerbroek dus. En wat ik ook heel kenmerkend vind voor werken bij VDZ, dat is de nabijheid van de familie van der Zee. Ze zorgen ervoor dat iedereen zich op z’n gemak voelt, net zoals wij dat doen met de klanten. Of een klant nou komt voor een kleine hypotheekomzetting of een grote lening.”

Open over
werken bij VDZ