Wat als ik schade maak aan geleende of gehuurde spullen?

Onze deeleconomie zorgt ervoor dat we steeds meer spullen aan elkaar uitlenen of aan elkaar verhuren. Schade aan de boormachine van de buurman, uit dat mooie jurkje van uw zus gescheurd of de geleende keukenmachine van uw vriendin beschadigd? Dan wilt u graag weten hoe u verzekerd bent. Wij geven u antwoord.

Opzichtclausule voor geleende spullen

In eerste instantie wordt er bij geleende spullen gekeken in hoeverre de bezitsverzekering van de eigenaar van de spullen dekking biedt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan er een beroep gedaan worden op uw aansprakelijkheidsverzekering. Binnen de polisvoorwaarden wordt er vaak gesproken over opzicht. Een opzichtclausule binnen de aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent voor schade aan geleende spullen die u in gebruik heeft. Veel verzekeraars kennen echter een maximum verzekerd bedrag voor schade aan zaken onder opzicht. Wij vertellen u hier graag meer over.

De verhuurder moet zijn spullen verzekeren

Huurt u zaken van een ander die u tegen betaling mag gebruiken en veroorzaakt u schade aan deze spullen? Dan kunt u geen aanspraak maken op uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Helaas kennen bijna alle verzekeraars op dit gebied een uitsluiting. De verhuurder zal de verhuurde spullen op een juiste wijze dienen te verzekeren. Wanneer de schade aan het gehuurde goed echter is ontstaan binnen uw woning, dan kan er binnen de voorwaarden een standaard gemaximaliseerd extra bedrag vergoed worden.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken