Aansprakelijkheidsverzekering voor kinderen

Als ouder wilt u natuurlijk het beste voor uw kind. Maar wat gebeurt er als uw kind per ongeluk schade toebrengt aan anderen of hun eigendommen? We bespreken de aansprakelijkheidsverzekering voor kinderen en geven antwoord op de meest gestelde vragen. Ook leggen we uit hoe VDZ u kan helpen om de juiste verzekering voor uw situatie te vinden.

Is mijn kind automatisch meeverzekerd voor aansprakelijkheid?

Kinderen zijn automatisch meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van hun ouders. Dit geldt zowel voor thuiswonende kinderen als voor uitwonende studerende kinderen. Uiteraard dient de verzekeraar wel op de hoogte te zijn van uw gezinssituatie. Wilt u meer weten over de voorwaarden en dekking van de aansprakelijkheidsverzekering? Maak een afspraak met een van onze adviseurs.

PolisZekerheid

Kies voor zekerheid
Wilt u zeker weten dat u ook in de toekomst niet over- of onderverzekerd bent? Als u kiest voor PolisZekerheid zorgen wij ervoor dat uw verzekering altijd optimaal aansluit bij uw persoonlijke situatie en dat u niet onnodig (te)veel premie betaalt.
 • Periodieke checks
 • Deskundig advies
 • Directe hulp en begeleiding
 • Rust en zekerheid
 • Extra premievoordeel

Welke leeftijd aansprakelijkheidsverzekering?

Er is geen vaste leeftijd waarop een kind een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig heeft. Zolang het kind thuis woont of uitwonend studeert, kan het meeverzekerd blijven op de polis van de ouders. Pas wanneer uw kind gaat samenwonen of zelfstandig gaat wonen zonder te studeren, is het verstandig om een eigen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Wat als uw kind iets kapot maakt?

Als uw kind schade toebrengt aan de spullen van iemand anders, bijvoorbeeld tijdens het spelen bij vriendjes of op school, valt dit onder uw eigen aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dan aanspraak maken op de verzekering om de schade te vergoeden.
Schade in uw eigen huis veroorzaakt door uw eigen kind is in de meeste gevallen niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor dient u een inboedelverzekering af te sluiten die schade aan uw eigen spullen dekt. Bent u nog niet verzekerd? Maak een afspraak en wij helpen u graag met het afsluiten van een passende verzekering.

 

afspraak maken

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken

Gescheiden ouders

Bij gescheiden ouders is het belangrijk om te weten bij welke ouder het kind officieel ingeschreven staat. Het kind is meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van de ouder waar het ingeschreven staat. Wilt u zeker weten dat uw kind goed verzekerd is in beide huizen? Neem gerust contact op met VDZ en we helpen u graag verder.

Hulp nodig bij uw aansprakelijkheidsverzekering?

Heeft u nog vragen of wilt u advies op maat? Aarzel dan niet om contact op te nemen met VDZ. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor uw kind en eventuele andere verzekeringen die passen bij uw persoonlijke situatie.

Vrijblijvend offerte aanvragen
  Open over verzekeren
  Uw vragen, onze antwoorden

  Bel mij terug

  Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
  terugbelverzoek maken