Tussen inboedelverzekeringen bestaan grote verschillen

 

Inboedelverzekering
Met een inboedelverzekering verzeker je de “losse” spullen in huis en tuin. Denk bijvoorbeeld aan je meubels, kleding, sierraden, tuinmeubelen en de fietsen van de gezinsleden en de gereedschappen die je als particulier gebruikt. Bij deze twee laatste voorbeelden (fietsen en gereedschap) geldt meestal dat er bij diefstal alleen vergoeding plaatsvindt wanneer deze goederen uit een afgesloten ruimte (schuur/garage) worden gestolen. Een inboedelverzekering is zowel voor huurders als eigenaren een belangrijke verzekering.

 

Keuze uit meer dan 65 verschillende verzekeringen
Op dit moment zijn er in Nederland meer dan 65 verschillende inboedelverzekeringen te koop. Hoewel ze allemaal de naam “inboedelverzekering” dragen, zijn de voorwaarden wanneer er wel of geen uitkering plaatsvindt verschillend. Ook tussen de premies en de maximale bedragen die bij schade uitgekeerd worden, zitten grote verschillen. Op enkele van die verschillen gaan wij onderstaand in.

 

Diefstal uit de tuin
Diefstal van tuinmeubelen is bij vrijwel elke inboedelverzekering gedekt. Heel anders is dit bijvoorbeeld bij een (robot)maaier. Deze is slechts bij ongeveer 6 van de 66 verzekeringen gedekt. De barbecue bij slechts bij 13 van de 66 verzekeringen en de tuinverlichting is bij 18 van de 66 verzekeringen gedekt. Daarnaast gelden er voor dit soort schades vaak maximale bedragen die per verzekering kunnen verschillen tussen €2.500 en €30.000.

 

Overstromingen
Wij kennen allemaal nog de beelden uit juli 2021 toen het normaal gesproken zo rustige riviertje De Geul door weken aanhoudende regen een woeste stroom water werd die onder meer in Valkenburg grote schade aanrichtte. Op dit moment vergoeden 42 van de 66 verzekeringen schade als gevolg van overstromingen door water uit wat dan heet “niet-primaire waterkeringen”. Dit is water uit (kleinere) rivieren, meren, sloten, etc.

 

Cybercrime
Steeds meer inboedelverzekeraars bieden aan schade als gevolg van cybercrime op de inboedelverzekering mee te verzekeren. Je kan dan denken aan schade als gevolg van phishing, spoofing, identiteitsdiefstal en hacking. De maximale verzekerde bedragen variëren vaak tussen de €1.000 en €7.500.

 

Ook al lijkt het makkelijk, advies blijft belangrijk
De inboedelverzekering. Het lijkt een overzichtelijke verzekering. Maar de voorbeelden hierboven laten zien dat er tussen de verschillende verzekeringen grote verschillen bestaan. Welke verzekering voor jou een goed passende verzekering is, hangt van jouw persoonlijke situatie af. Heb je bijvoorbeeld geen robot-maaier dan is dat onderdeel van de dekking voor jou niet belangrijk. Maar heb je die wel, dan zijn er maar een paar verzekeringen die voor jou passend zijn. Ons kantoor kent deze verschillen en wij helpen je graag met het kiezen van een verzekering die goed bij jouw situatie past.

Open over verzekeren
Uw vragen, onze antwoorden

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken