Ik heb schade, wat moet ik doen?

Een schade is altijd vervelend. U zit er niet op te wachten en het komt ook nooit goed uit. Tijdens deze periode zijn wij er voor u. Onze uitgebreide schadebegeleiding is een onderdeel van onze PolisZekerheid. We verhalen schades voor u bij de tegenpartij, zelfs wanneer u zelf niet verzekerd bent voor verhaalschades.

Vul het schadeformulier in

Om na te gaan of uw schade geclaimd kan worden op uw verzekering is allereerst de oorzaak van belang. Wanneer de schade geen spoedeisende actie vereist kunt u gebruik maken van ons algemene schadeformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om te bepalen of de schade binnen de voorwaarden valt en op welke manier we het beste de schade kunnen aanmelden bij de verzekeraar.

Bij spoed: neem contact op met de alarmcentrale

Er bestaan natuurlijk ook situaties waarbij directe spoedactie noodzakelijk is. Bijvoorbeeld bij een brand, een medische noodsituatie of een ongeval. Wanneer dit buiten kantooruren valt, neem dan contact op met de alarmcentrale. Weet u niet welke telefoonnummers hierbij horen, belt u even met ons zodat u deze belangrijke contactgegevens in uw telefoon kunt opslaan.

Enkele tips:

  • Wanneer er sprake is van ontvreemding van uw spullen, doe altijd aangifte van diefstal. Wist u dat u dit zelfs online kunt doen?
  • Diefstal of ontvreemding van uw spullen in het buitenland? Vergeet geen aangifte te doen in het land waar u op dat moment bent.
  • Lekkage? Voordat u begint aan het verhelpen van deze lekkage is het goed eerst met VDZ te overleggen of de oorzaak van deze lekkage gedekt is volgens de polisvoorwaarden. Anders kunt u de reeds verrichte sloopwerkzaamheden niet verhalen en zult u deze kosten zelf moeten betalen.
  • Wist u dat slecht voeg- en kitwerk als schade-oorzaak bij veel verzekeraars is uitgesloten? Onderhoud dit dus goed en laat het werk zo nu en dan controleren door een professional.
  • Bij schade door een verkeersongeval is het verplicht gebruik te maken van het Europees schadeformulier. Zorg ervoor dat u deze altijd bij de hand heeft.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Staat uw antwoord hier niet bij? Bel dan met mij of een van mijn collega's, wij helpen u graag.

Jeroen Weitering
Financieel Adviseur
Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken