DIGITALISERING IN DE WONING: LET OP DE RISICO’S!

Ze zijn er echt nog wel. De criminelen die met een bivakmuts en een breekijzer ‘s avonds op pad gaan op zoek naar de woning waar wat “te halen” is en die van de straat af gezien het minst beveiligd is. Er zijn ook nieuwe criminelen. Zij die digitaal inbreken.

Het digitale hart van de woning
De computer wordt steeds vaker gebruikt. Niet alleen als digitaal archief voor belangrijke documenten, hobby en foto’s, maar ook voor bankzaken.

Bedrijven beveiligen zich steeds beter
Al langere tijd proberen criminelen in te breken bij bedrijven. Soms om gegevens te stelen. Soms ook om het bedrijf “stil te leggen” tot er losgeld is betaald waarna de criminelen de blokkade weghalen. In de ene situatie gaat het om jongens en meisjes die op hun zolderkamer verkennen hoe ver ze kunnen gaan. In de andere situatie zijn er professionele bendes die goed georganiseerd en met veel mensen zo een inbraak voorbereiden en uitvoeren. Bedrijven reageren daarop door het aanbrengen van digitale beschermingen. Wat dat betreft zou je kunnen stellen dat er tussen criminelen en bedrijven en organisaties een soort wapenwedloop gaande is. Elke nieuwe techniek om in te breken leidt weer tot nieuwe verdedigingsmaatregelen.

Verschuiving naar particuliere markt
De professionele criminele organisaties blijven hun aandacht richten op bedrijven en organisaties die geen of een zwakke digitale verdediging hebben. Maar voor de minder professionele criminelen wordt het steeds aantrekkelijker om zich te richten op particulieren. Bij particulieren is er vaak sprake van heel beperkte digitale veiligheid. In vergelijking met de klassieke inbreker staat de deur naar de particuliere computer vaak wijd open.

Verzekeren voor hulp en vergoeding schade
Voor een beperkt bedrag per maand is het mogelijk een verzekering af te sluiten die de schade als gevolg van digitale inbraken probeert te voorkomen en als deze zich toch voordoen helpt de schade te beperken. Is er dan toch financiële schade dan zal deze verzekering een vergoeding uitkeren. Belangrijke onderdelen van zo een verzekering zijn:

  • Advies hoe deze risico’s te beperken.
  • Directe hulp wanneer zich een calamiteit voordoet. Vaak kunnen veel gegevens door snelheid worden veiliggesteld.
  • Het herstellen van gegevens en apparatuur die gehackt zijn.
  • Steun en vergoeding bij digitale afpersing.
  • Vergoeding van betalingen die u doet op basis van misleiding door digitale criminelen.
  • Kosten herstel identiteitsfraude.

Wil je eens wat meer weten over wat dan formeel Cyberverzekering voor particulieren heet, laat het ons dan weten. Wij informeren jou graag uitgebreider en kijken dan of dit voor jou een passende oplossing is voor een groeiend risico.

Open over verzekeren
Uw vragen, onze antwoorden

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken