Ben ik verzekerd voor (schade veroorzaakt door) mijn drone?

Wie schade heeft veroorzaakt met een drone, kan er niet zomaar van uitgaan dat dit meeverzekerd is op de standaard aansprakelijkheidsverzekering. Bij het vaststellen van de dekking wordt er namelijk een onderscheid gemaakt tussen beroepsgebruik of recreatief (hobbymatig) gebruik. In het eerste geval gelden er strengere regels.

Regeling modelvliegen

Hobbymatig vliegen met een drone valt onder het algemeen onder de Regeling modelvliegen. Hieronder valt bijvoorbeeld het op afstand besturen van een vliegtuig, helikopter, en drone zonder er baat bij te hebben. Enkele regels uit deze regeling zijn;

  • voortdurend zicht op de drone;
  • voorrang verlenen aan alle andere luchtvaartuigen;
  • niet vliegen in het donker;
  • maximale vlieghoogte 120 meter boven de grond of boven het water.

Op uw standaard inboedelverzekering is een drone niet meeverzekerd buiten de deur. U kunt hiervoor wel een buitenshuisverzekering afsluiten. Maar let op: ook hier kunnen in de polisvoorwaarden uitsluitingen staan voor het gebruik van uw drone.

Wanneer u uw drone meeneemt op vakantie zal de standaard reisverzekering hier helaas geen dekking voor bieden, omdat in de meeste voorwaarden een luchtvaartuig is uitgesloten van de dekking.

Hoe zit dat dan wanneer ik schade veroorzaak met mijn drone

Hobbymatig gebruik is op de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen meeverzekerd zolang de drone maximaal 25 kilo weegt en er voldaan wordt aan de Regeling modelvliegen. VDZ kijkt graag samen met u hoe u verzekerd bent. Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.

Bel mij terug

Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken